Hah! Tulipa hassu otsikko. Mutta kyllä te varmaan tarkoitatte mitä meinaan.

Mikä saa ihmisen kehittämään fiksaation vaatteisiin?

Minä voin ainakin myöntää, että olen ihan koukussa vaatteisiin. Käytänkin muotiin käytännössä kaiken ylimääräisen rahan mitä minulla jää käteen. Kyseessä on ehkä jonkinasteinen addiktio, mutta kun ah, se on vain niin ihanaa. Vaatteet ovat eräänlainen henkireikä. Niitä voi muokata mielensä mukaan ja valikoima on rajaton. Tämä on sellaista mielen aktiivista lepäämistä että oksat pois. Voisin viettää päiviä putkeen verkkokauppoja selaillen.

Oma vaateriippuvuuteni

Olen jo lapsesta lähtien ostanut paljon vaatteita. Ensin viikkorahoilla, sitten kesätyörahoilla ja nyt aikuisena ihan omalla palkallani. Joku fiksumpi olisi säästänyt. Shoppailuun käyttämälläni rahalla olisi varmaan voinut ostaa jo pienen asunnon. Heh.

Mutta: onko olemassa mitään oikeita tai vääriä tapoja käyttää rahaa? Minusta ei. Jokainen saa ostaa juuri sellaista tavaraa mitä itse haluaa. Oli se sitten vaatteita, autoja tai taloja: kaikilla on vapaus valita. Kuka sinä olet sanomaan, mitä minä teen omilla rahoillani?

Yksi positiivinen juttu shoppailuaddiktiossa on muuten se, että shoppailijat ruokkivat kansantaloutta :^) miettikääpä sitä!

Muodin hienous

Mikä muodissa sitten oikein viehättää? Tästä jos tekisi gallupin nuorilta naisilta, tulokset olisivat varmaan tällaiset: "emmä oikeen tiiä, mutta  se vaan viehättää". Ja näinhän se on: muoti on kuin abstraktia taidetta: ei sitä voi selittää, se vain on siistiä. Muoti onkin monille tapa ilmaista itseään. Niin se on myös minulle.

Voiko vaatteilla tehdä taidetta?

Monet varsinkin shoppailuriippuvaiset pitävät designereita suoranaisina artisteina. Vaatekappaleet ovat niin ainutlaatuisen hienot, että niitä tekisi mieli vaikka kehystää seinälle. Onko tämä sitten taidetta? Minusta on. Taide on kuitenkin niin omalaatuinen käsitteensä, ettei sitä voi noin vain määritellä. Vaatteet voivat siis olla taidetta. Kangas on vain yksi taiteilijan alusta, jolla voi ilmaista itseään.